REFUCOAT Projesi ile Salmonella’ya Karşı Koruma

Yazar: plastoday
aimplas REFUCOAT

Avrupa REFUCOAT Projesi – Gıda atıkları dünya çapında bir sorun haline geldi. Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) göre, her Avrupa Birliği vatandaşı yılda ortalama 179 kilo / 395 pound kullanılabilir gıda atıyor. Sıfır Açlık dünyası yaratmak ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini (SKH’ler) karşılamak için gıda kaybı ve israfı azaltılmalıdır. Göze çarğpan maddeler ise özellikle sıfır açlık için SKH 2 ve sorumlu tüketim ve üretim için SKH 12.

Plastikler, benzersiz çok yönlülüğü, hafifliği, kullanım kolaylığı ve dayanıklılığı nedeniyle gıdanın raf ömrünü uzatan en yaygın paketleme teknolojileridir. Tüm bu avantajlara rağmen, Avrupa Birliği’nin 2018 plastik stratejisi, tüm ambalajların 2030 yılına kadar geri dönüştürülebilir olması gerektiğini belirledi. Bu arada, tüketicilerin artan çevre bilinci, daha sürdürülebilir ambalajlar elde etmek için araştırmaya devam etmeyi gerekli kıldı.

Bu bağlamda, Avrupa REFUCOAT Projesi, gıda atıklarının azaltılmasını olumlu yönde etkileyebilecek ambalaj çözümleri üzerine araştırmalar yaparak Avrupa Birliği’nin 2030 için belirlediği zorluğun üstesinden gelmek için sürdürülebilir aktif ambalaj çözümleri geliştirdi. Spesifik olarak, geri dönüştürülebilir ve geleneksel fosil yakıt bazlı malzemelerin yerini alabilecek yenilenebilir malzemeler kullanarak yiyecekleri paketlemek için yenilikçi ve verimli biyoplastik üretim süreçleri geliştirildi. 29 Aralık’ta açıklanan bu biyoplastikler, taze tavuk eti, tahıllar ve atıştırmalıkları paketlemek için tasarlanmış üç farklı biyo-bazlı aktif paketleme sistemi geliştirmek için kullanılan polihidroksialkanoat (PHA) ve poliglikolit (PGA) içerir.

Aktif kaplamalar

Ek olarak, projenin en büyük yeniliklerinden biri, değiştirilmiş bir atmosferde paketlenmiş tavuk göğsü örneklerinde Salmonella bakterilerinin çoğalmasını önemli ölçüde azaltan bakteriyofaj bazlı kaplamaların formülasyonuydu. Proje, bariyer özellikli paketlemenin karşılaştığı sorunlardan birini başarıyla ele aldı. Gıdayı korumak için, ambalajın geri dönüşümü zor veya maliyetli olan karmaşık çok katmanlı yapılardan oluşması gerekiyor. Bununla birlikte, REFUCOAT Projesi tarafından geliştirilen tüm paketleme sistemleri geri dönüştürülebilir ve / veya komposta dönüştürülebilir. Bu da onları piyasadaki mevcut ambalajlamaya çok umut verici sürdürülebilir bir alternatif haline getirir.

AIMPLAS, Plastik Teknoloji Merkezi’nde Ambalaj Araştırmacısı ve REFUCOAT Bilimsel Koordinatörü Lorena Rodríguez Garrido, “Ambalaj geri dönüştürülebilir olmalı ve ayrıca paketlenmiş gıdanın korunmasına yardımcı olan bariyer özelliklerini korumalıdır. Mevcut ambalaj, karmaşık çok katmanlı bir yapıya sahiptir ve yenilenemeyen kaynaklardan yapılmıştır. Tüm koruyucu işlevleri sağlar, ancak geri dönüşümü zor ve pahalıdır. REFUCOAT, mevcut ambalajı daha sürdürülebilir, daha iyi performans gösteren alternatiflerle değiştirmeyi hedefliyor. ”

REFUCOAT Projesi, tüm yeni ambalaj yapılarını başarıyla doğruladıktan ve performanslarını şu anda endüstriyel ürünler için kullanılan biyolojik olmayan uygulamalar için metalize ambalajlarla karşılaştırdıktan sonra Ekim 2020’de sona erdi. Ürünlerin raf ömrünü ve biyolojik olarak parçalanabilirliğini piyasadaki mevcut geleneksel ambalajlarla karşılaştırmak için de testler yapıldı.

Benzer Yazılar

Yorum Yap