Sumitomo (SHI) Demag’ten SAM-C Robot Çözümü

Yazar: plastoday
Sumitomo Demag Robot SAM-C

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH, kendi markalı ilk robot serisi çözümü  yeni SAM-C’yi Fakuma’da piyasaya sunacak.

Sumitomo (SHI) Demag Otomasyon Direktörü Jürgen Schulze, “SAM-C ile robot ve malzeme taşıma teknolojisinden oluşan en küçük otomatik enjeksiyonlu kalıplama hücresini tasarlamayı başardık” dedi.

Jürgen Schulze sözlerine şöyle devam etti: “Sumitomo (SHI) Demag’in şirket içi servo motor teknolojisi ve az bakım gerektiren tahrik ve kılavuz teknolojisi sayesinde minimum onarım ve bakım çalışmasıyla yüksek sistem kullanılabilirliği sunuyoruz. İlgili vakum teknolojisi ile sistemler ayrıca önemli enerji tasarrufu sağlıyor.”

Sumitomo (SHI) Demag, robotik çözüm yelpazesini geliştiriyor. Sepro ile ortaklık uluslararası alanda genişletiliyor. Sürücüler gibi merkezi bileşenler, Sumitomo Drive Technologies’in yan kuruluşu olan Lafert Group’tan tedarik ediliyor.

Yeni SAM robotları, 50 ila 500 ton arasında kapama kuvvetine sahip enjeksiyon kalıplama makineleri ve 10 saniye ve üzeri çevrim sürelerine sahip standart uygulamalar için özel olarak tasarlanmıştır. Müşteriler, robot teknolojisinin enjeksiyon kalıplama ünitesine donanım ve yazılım kontrol entegrasyonu ve tamamen Sumitomo (SHI) Demag makinelerine uyarlanmış üretim için optimize edilmiş robotik mekaniği ile tamamlanan tek bir tedarikçi kaynağından proses ve sistem teknolojisinden yararlanabilecek.

Ayrıca IO-Link haberleşme sistemi ile otomasyon sistemine akıllı sensörler ve aktüatörler bağlanabilir. Bu, SAM serisinin gelecekteki Endüstri 4.0 ve Akıllı Üretim gereksinimlerini tam olarak karşıladığı anlamına gelir. Ek olarak, robotların tümü şirketin “myConnect” web tabanlı yazılım çözümünü içeriyor.

Bu merkezi platform, müşterilere çok çeşitli tam ağ bağlantılı destek hizmetlerine doğrudan erişim sağlayarak verimsizlikleri daha iyi yönetmeye, maliyetleri düşürmeye, toplam sahip olma maliyetini optimize etmeye, hataları gidermeye ve arıza süresini en aza indirmeye yardımcı olur.

Şirkete göre, herhangi bir otomasyon çözümünün belirli bir zorluğu çözmesi, ölçeklenebilir olması ve iyi bir yatırım getirisi sunması gerekiyor. Genellikle artan çıktının, gelişmiş kalitenin, tekrarlanabilir hassasiyetin ve azaltılmış israfın bir sonucu olarak.

Fakuma’da iki “tut ve yerleştir” çözümü sergileniyor. SAM-C10, bir LSR IntElect 130 tonluk LSR uygulamasında bulunacak. İkinci sergide Sumitomo (SHI) Demag, IntElect 220 tonluk bir üretim hücresinde Kalıp İçi Dekorasyonun (IMD) otomasyonunu gösterecek.

Benzer Yazılar

Yorum Yap