Arburg : Geri Dönüştürülmüş İçerikle İnce Cidar Üretim

Yazar: plastoday
Arburg Geri Dönüşüm

Enjeksiyon kalıplama makinesi üreticisi Arburg‘un Fransız yan kuruluşu ve beş ortak şirketin yer aldığı bir işbirliği, “ince duvarlı beş litrelik kovaların üretimi için yeni tek duraklı mağaza konsepti” adını verdiği çözümü geliştirdi.

İnce Duvar Integra projesinin amacı, ince duvarlı kapları geri dönüştürülmüş malzeme ile kalıplamak için yüksek hacimli, otomatik bir süreç geliştirmekti. Sürecin hızlı üretim döngüleri elde etmesi ve tutarlı kalite parametrelerini karşılaması gerekiyordu. Arburg bugün projenin başarıyla tamamlandığını bildirdi. Proje ortakları arasında kalıp üreticisi Collomb, robotik şirketi Pagès Group, kalıp içi etiketleme (IML) uzmanı Verstraete, malzeme akışı şirketi Koch-Technik ve malzeme tedarikçisi Borealis yer aldı.

Üretim süreci, Arburg’un tek gözlü bir kalıba sahip hibrit Allrounder 720 H’si tarafından sabitlenen tam otomatik bir enjeksiyon kalıplama hücresi etrafında eklemlenir. Çevrim yaklaşık beş saniye sürer.

Makinenin arkasında teleskopik kol bulunan bir taşıma sistemi, IML etiketlerini kalıba yükler. Robot öncelikle etiketli kovaları kaldırır. Diğer bir robot tarafından alınıp paletlendikleri bir depozit matı üzerine istifler. Geri dönüşüm, otomatik bir konveyör sistemi aracılığıyla üretim sürecine sürekli olarak beslenir.

Arburg, ayrı uzmanlık alanlarını odaklanmış bir işbirliği projesine kanalize ederek nelerin başarılabileceğini göstermenin yanı sıra, çabanın aynı zamanda çevresel hedefleri de geliştirdiğini söyledi. Bitmiş ürün %55 geri dönüştürülmüş malzeme içerir ve “ekolojik tasarım” %35’e varan malzeme tasarrufu sağlar. Kovalar istiflenebilir. Böylece nakliye ve envanter kaynakları korunur. Ayrıca etiketler, ayırma ve geri dönüşümü kolaylaştırmak için ambalajlara dijital filigranların uygulandığı HolyGrail 2.0 teknolojisi ile uyumludur.

İnce Duvar Integra projesi, 12 Ocak 2022’de Fransa’nın Plastik Vadisi’nin merkezi olan Oyonnax’taki Collomb’daki teknoloji gününün odak noktasıydı.

Benzer Yazılar

Yorum Yap