DEMO, 7/24 Üretim Hattı İçin FANUC Otomasyonunu Kullanıyor

Yazar: plastoday

Sekiz FANUC robotundan oluşan otomatik bir çözüm, Atina merkezli bir ilaç üreticisinin kesintisiz 7/24 üretim hattını çalıştırmasına olanak tanıyarak verimi artırdı ve üretim maliyetlerini düşürdü.

Enjekte edilebilir madde üreticisi DEMO SA, farklı boyutlar ve taşıma gereksinimleriyle ilgili zorlukların üstesinden gelmek için bir dizi FANUC endüstriyel robot kullanarak, plastik kapların ve ambalajların tepsi bazlı sterilizasyonu etrafında yükleme ve boşaltma süreçlerini otomatikleştirdi.

1965 yılında kurulan DEMO SA, Atina’nın hemen dışındaki üssünden çeşitli enjekte edilebilir ilaçlar üretmekte ve dünya çapında 85 ülkeye ihracat yapmaktadır. Dünya çapındaki hastaneler ve diğer tıbbi kuruluşlar, en yüksek kalite standartlarını korurken ürünleri zamanında ve verimli bir şekilde sağlama konusunda şirkete güvenmektedir. Son yıllarda bu zorlu talepleri karşılamak için robot bilimini benimsemiş ve uzun vadeli endüstriyel ekipman ortağı SABO SA‘nın yardımıyla çeşitli üretim ve ambalajlama hatlarını otomatikleştirmiştir. SABO’nun uzun süredir devam eden stratejik ortağı olan FANUC, DEMO’nun bir dizi önceki projesi için robotlar sağlamış ve bu son kurulum için bir kez daha bariz seçim olmuştur.

DEMO SA’nın teknik direktörü Argyris Lellos, “Yeni otomasyon projemiz için SABO’yu deneyimlerinden ve FANUC robotlarını kullanmalarından dolayı seçtik” diye açıklıyor. “FANUC ekipmanlarını tercih ediyoruz. Bugüne kadar toplam 12 FANUC robotu kullanarak dört üretim hattını otomatikleştirdik.”

Sıkı hijyen standartlarını karşılıyor

DEMO’nun otomatikleştirmeyi düşündüğü en son üretim alanı, plastik kapların ve ambalajların tepsi bazlı sistemlerde sterilizasyonuyla ilgilidir. Temizlemenin ardından DEMO, plastik ampulleri enjekte edilebilir maddelerle doldururken, ambalajlar steril solüsyonlar taşıyor. Dolayısıyla, önerilen herhangi bir otomasyon çözümü için en yüksek düzeyde hijyen ihtiyacı son derece önemli oluyor.

Üstün hijyen standartlarını karşılamanın yanı sıra robotların tepsiler, kaplar ve ambalajlar dahil olmak üzere bir dizi farklı yükleme, boşaltma, toplama, yerleştirme ve taşıma işlemlerini gerçekleştirmesi gerekecek. Bu projedeki görevlerin çeşitliliği, FANUC’un dört farklı modele yayılan toplam sekiz robot belirlemesine yol açtı.

Hız

SABO SA endüstriyel çözümler satış müdürü Angelos Markou, “Plastik kapları tepsilere yükleme ve boşaltma görevi için FANUC M-710iC hafif 6 eksenli robotu seçtik” diyor. Bu robot, birden fazla plastik konteyneri tek bir kaldırma işleminde taşımak ve yerleştirmek/çıkarmak için SABO tarafından tasarlanmış bir uç efektör kullanarak hızlı bir şekilde çalışır.

SABO ayrıca tepsilerin taşınması için iki adet daha büyük FANUC 6 eksenli robot kurdu; 165 kg’a kadar taşıma yüklerini kaldırabilen ve dar alanlarda çalışabilen R-2000iC/165F modelleri. Yeni otomatikleştirilmiş üretim hattında ayrıca iki adet daha küçük FANUC M-10iD/12 robot kolu ve üç FANUC DR-3iB/8L delta robotu bulunuyor. İkincisi, ambalajları çok yüksek hızlarda taşımak için uç efektör vantuzları kullanır.

Markou, “FANUC robotları güvenilir ürünlerdir” diyor. “Ama aynı zamanda şirketin çok hızlı ve etkili satış sonrası desteği de önemli.”

Geliştirilmiş üretkenlik

DEMO’dan Argyris Lellos için bu son otomasyon projesinin temel faydaları başından beri açıktı: “Artık daha hızlı üretim, daha düşük üretim maliyetleri ve daha az aksama süresiyle 7/24 kesintisiz üretime sahibiz. Robotların kapladığı alanın az olması nedeniyle yerden de tasarruf ettik. Diğer avantajlar arasında çalışanlarımız için daha iyi bir çalışma ortamı ve son derece esnek ve kullanımı kolay bir operatör arayüzü yer almaktadır. Artık gelecekteki otomasyon projelerimiz için SABO ve FANUC’a güveniyoruz.”

Benzer Yazılar