Kraiburg, Otomotiv Pazarı için Geri Dönüştürülmüş TPE Geliştiriyor

Yazar: plastoday
Kraiburg TPE

Kraiburg TPE, otomotiv endüstrisine uygun maliyetli, daha sürdürülebilir malzeme seçenekleri sunmak için portföyünü genişletiyor. Şirket, sertliğe bağlı olarak %38’e varan geri dönüşüm içeriğine sahip, ko-enjeksiyonlu kalıplama uygulamalarında polipropilen ile birleştirilebilen veya tek yumuşak bileşenli çözüm olarak kullanılabilen bir dizi sanayi sonrası geri dönüştürülmüş TPE( rTPE ) sınıfı geliştirmiştir.

Kullanılan post-endüstriyel geri dönüştürülmüş hammadde, diğer şirketlerin plastik ürünler için üretim süreçlerinden elde edilen atık malzemelerdir. Kraiburg TPE, sürdürülebilir otomotiv iç uygulamaları için ürün çözümleri üretmek için kullanır. Olası uygulamalar arasında kaymaz paspaslar, yer paspasları, bardak tutuculardaki yumuşak bileşenler ve ayrıca sabitleme elemanları bulunur. Seri, 60 ile 90 Shore A arasında bir sertlik aralığı gerektiren diğer uygulamalar için de uygundur.

Yeni ürünler, emisyon ve koku için tüm geçerli, katı OEM gereksinimlerini karşılamaktadır. Ayrıca Interior PIR TPE, parça ağırlığını minimumda tutmak için düşük yoğunlukla birlikte iyi aşınma direnci ve akışkanlık sağlar.

Bir başka avantaj olarak, Kraiburg TPE artık birçok ürün için bileşiklerin ürün karbon ayak izini de sağlayabilir. Bu, müşteriler için belirleyici bir rekabet avantajı sağlayabilir ve TPE üreticisinin hizmet paketinin bir parçasıdır. PCF, CO2e ayak izini nicelleştirir. Bir ürünün küresel ısınma potansiyeli (GWP), ürünün ham madde çıkarımından ürün üreticisinin kapısına kadar küresel ısınmaya ne kadar katkıda bulunduğunu gösteren hesaplanır. Üreticiler, bileşenlerinin ve nihayetinde tüm aracın karbon ayak izini değerlendirmek için bu değere ihtiyaç duyar.

Kraiburg TPE, PCF’nin değerlendirilmesinde tam şeffaflık talep eder ve GHG Protokolünü takiben DIN EN ISO 14067 ve DIN EN ISO 14044’e göre değerleri hesaplar.

Yeni portföy, EMEA satış bölgesindeki müşterilerin kullanımına sunulmuştur. Şirket şu anda APAC pazarları ve Kuzey Amerika için yerel çözümler üzerinde çalışıyor.

Benzer Yazılar