Tanrıkulu, Starlinger Geri Dönüşüm Hattına Yatırım Yapıyor

Yazar: plastoday

Türkiye’nin önde gelen plastik geri dönüşüm şirketlerinden biri olan Tanrıkulu, Kocaeli ili Başiskele’deki geri dönüşüm tesisinde gelişmiş bir Starlinger tüketim sonrası YYPE ve PP geri dönüşüm hattı kurdu.

Eylül 2022’nin ortalarında devreye alınan yeni hat, bir Starlinger yüksek vakumlu gaz giderme ünitesi ile donatıldı. RecoSTAR dynamic 215 C-VAC, saatte iki ton yüksek kaliteli plastik pelet üretim kapasitesine sahiptir ve tüketim sonrası HDPE ve PP şişe pullarını işler. Hat ayrıca, ekstrüzyondan önce girdi malzemesinin etkili bir şekilde kurutulmasını ve homojenleştirilmesini sağlayan bir SMART besleyiciye sahiptir.

Kirlenmiş ve higroskopik tüketici sonrası plastik atıkları işlemek için tasarlanan Starlinger recoSTAR dinamik geri dönüşüm hatları, güvenilir ve sürekli üretimi sağlayan yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş, enerji açısından verimli süreçler sunar. “SMART besleyicinin ayrıntılı yapısı, daha yüksek nem seviyelerine sahip malzemelerin geri dönüştürülmesine olanak tanır. Starlinger geri dönüşüm teknolojisi Ticari Başkanı Paul Niedl, Starlinger’in ideal çalışma noktasını düzenleyen Dinamik Otomasyon Paketi ile birlikte, önemli bir çıktı artışı sağladığını söyledi.

Özel olarak geliştirilmiş C-VAC gaz giderme ünitesi, ana ekstrüderden sonra uçucu kirletici maddeleri dağıtan ve eriyik yüzeyini yüzde 300 oranında genişleterek etkili bir şekilde ortadan kaldıran bir kademeli kuruluma sahiptir.

Tanrıkulu düzenli olarak yeni ekipmanlara yatırım yapmaktadır. Tanrıkulu Grup Genel Müdürü İzzet Tanrıkulu, “En iyi regranülat kalitesini sağlamak için, tüketici sonrası girdi malzemesi yıkanıp ayıklanmadan önce metal detektörlerinden ve filtrasyon sistemlerinden geçiyor” dedi. PP ve PE regranülatını çok çeşitli endüstrilere tedarik etmektedir.

Tanrıkulu, “Starlinger hattının mükemmel vakumlu gaz giderme kapasitesi, yüksek üretim verimiyle birleştiğinde, en iyi ürün kalitesini uygun maliyetlerle elde etmemize yardımcı oluyor ve müşterilerimize sürekli olarak yüksek kaliteli PP ve PE regranülat tedarik etmemize yardımcı oluyor” dedi.

Tanrıkulu Grubu, 1989 yılında İstanbul’da mütevazı bir başlangıç ​​yaparak kağıt, cam ve metal atıkları geri dönüştürdü. Grup, şu anda Kocaeli ilinin çeşitli yerlerinde on plastik geri dönüşüm ve üretim tesisine sahiptir ve bugün PET levha ürünlerinin yüzde 50’sini yurtdışı pazarlara ihraç etmektedir.

Benzer Yazılar