BASF, Geri Dönüşüm İçin Yeni Portföy

Yazar: plastoday

BASF, çoğu karmaşık atık plastik piroliz beslemelerinin saflaştırılması için yeni bir gelişmiş yüksek performanslı ürün serisi olan PuriCycle’ı piyasaya sürüyor.

PuriCycle portföyü, piroliz yağlarındaki çok çeşitli safsızlıkları seçici olarak çıkarmak veya dönüştürmek ve dairesel plastik akışlarının, akış aşağı işlenmesini sağlamak için geliştirilmiş yeni katalizörler ve adsorbanlar içerir.

Yeni portföy müşterilerin endüstri bileşimsel uyumluluk standartlarını karşılamalarına, yüksek verimli saflaştırma ve yükseltme çözümlerinden yararlanmalarına ve plastiklerin kimyasal geri dönüşüm sürecinde esnekliklerini artırmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

PuriCycle, değer zincirinin başlangıcında yeni plastikler için üretim sürecine beslenen plastik atıkların kimyasal geri dönüşümünden elde edilen ikincil bir hammadde olan piroliz yağlarını saflaştırır. Atık plastiklerden elde edilen piroliz yağlarının saflaştırılması, kimyasal plastik geri dönüşümünde en zorlu teknik görevler arasındadır.

Halojen, nitrojen, oksijen ve sülfür bileşikleri gibi safsızlıklar ve ayrıca dienler gibi daha yüksek reaktif bileşenler seviyeleri, akış aşağı kullanımı karmaşıklaştırır ve yeni malzemelerin üretiminde bu tür akışların daha fazla işlenmesine katı sınırlamalar getirir.

“PuriCycle portföyümüzle, kimyasal plastik geri dönüşümünde fark yaratmak ve plastik döngüselliğini sağlamak için çok güçlü bir konumdayız. PuriCycle ürünlerinin en zorlu piroliz yağ akışlarını saflaştırma yeteneği, plastik döngüsünün kapatılmasına, atıkları en aza indirmeye ve nihayetinde kimya endüstrisi için yeni hammaddelerin açılmasına yardımcı olmak için büyük bir katkıdır,” diye açıkladı BASF Proses Katalizörleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Detlef Ruff.

Benzer Yazılar