ALPLA Ve Vöslauer İade Edilebilir Pet Şişe Geliştirdi

Yazar: plastoday
Alpla Vöslauer

İki aile şirketi, Avusturya merkezli ALPLA Group ve Vöslauer Mineralwasser, iade edilebilir bir polietilen tereftalat (PET) şişe piyasaya sürdü. Avusturya’da bir ilk olan 1 litrelik şişe şimdi mağaza raflarında.

Küresel bir plastik ambalaj üreticisi ve geri dönüştürücüsü olan ALPLA, bildirildiğine göre karbon emisyonlarını yaklaşık %30 oranında azalttığı bildirilen, iade edilebilir PET şişeyi geliştirmek için Avusturya’nın pazar lideri maden suyu markası Vöslauer ile birlikte çalıştı.

55 gram/2 ons ağırlığındaki depozitolu PET şişe, depozitolu cam şişelerden yaklaşık %90 daha hafiftir. Hafif olması, üretim, sevkiyat ve konteyner depolamada karbon ayak izini azaltma avantajları sağlar.

Avusturya Eko-etiketini taşıyan şişe, yaklaşık %30 geri dönüştürülmüş içeriğe sahip tamamen geri dönüştürülebilir PET mono malzemeden yapılmıştır.

“İnsanlar sürdürülebilir bir şekilde tüketmek istiyor.” ALPLA Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Rainer Widmar, hazırladığı bir açıklamada, “iade edilebilir PET en uygun paketleme çözümü olmasına rağmen, Avusturya pazarında şimdiye kadar bu türden tek bir ürün yoktu” dedi. “Vöslauer ile birlikte geliştirilen iade edilebilir PET şişe, talebin, sorumluluk duygusunun, inovasyon açlığının ve teknolojik uzmanlığın karbon ayak izini nasıl azaltabileceğini gösteriyor.”

İade edilebilir PET şişe, Vöslauer’in yılda yaklaşık 400 ton/441 ton malzeme ve 420 ton/463 ton karbondioksit tasarrufu yapmasını sağlıyor. Yeni şişe, 1 L’lik bir PET şişeyi depozito ile değiştirilebilir.

En az 12 kullanım döngüsüne dayanan şişelerin üç ila dört yıl kullanımda kalması bekleniyor.

Şişe, 20 Nisan’da Avusturya Çevre Bakanı Leonore Gewessler ve Greenpeace Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Alexander Egit’in huzurunda açıldı.

Vöslauer

Vöslauer Yönetici Direktörleri Birgit Aichinger ve Herbert Schlossnikl’e göre, “Avusturyalıların çoğu süpermarket raflarında iade edilebilir kaplar görmek istiyor. PET, ürün yelpazemize çevreye duyarlı bir ektir. Mevduat segmentinde pazar lideri olarak Avusturya’da hafif ve pratik bir alternatif yaratan ilk şirketiz.”

İade edilebilir PET şişe projesi, 500 mL iade edilebilir cam şişe sunan ilk Avusturya maden suyu markası olmak da dahil olmak üzere Vöslauer’in devam eden sürdürülebilirlik çabalarını güçlendiriyor. Ek olarak, şirketin tüm tek kullanımlık PET şişeleri tamamen geri dönüştürülmüş PET’ten (rPET) yapılmıştır. Vöslauer, 2020’nin başından beri karbon nötr olmuştur.

Benzer Yazılar